SKIP TO CONTENT
PLUG-IN HYBRIDE TECHNOLOGIE

PEUGEOT plug-in hybridemotoren

PLUG-IN HYBRIDE TECHNOLOGIE

Als technologisch pionier pakt Peugeot de energietransitie aan in de overtuiging dat technologie nog altijd in dienst moet staan van het rijplezier.  Plug-in hybridetechnologie combineert twee energiebronnen om zich te verplaatsen: een elektromotor met oplaadbare batterij en een benzinemotor. Zo kan over korte afstanden 100% elektrisch worden gereden (rijbereik tot 59 km WLTPGegevens voor de PEUGEOT 3008 HYBRID4: rijbereik elektrische modus tussen 56 en 59 km afhankelijk van de gekozen opties op de wagen. Rijbereik kan verschillen al naargelang de werkelijke gebruiksomstandigheden (zoals onder meer klimaatomstandigheden en rijstijl) ) en voor langere ritten de benzinemotor worden gebruikt.

PEUGEOT biedt een reeks plug-in hybride wagens aan met de nieuwe 508, 508 SW, 508 PEUGEOT Sport Engineered en de PEUGEOT 3008 (beschikbaar met vierwielaandrijving: HYBRID4.)

HYBRIDE AANDRIJVING

Combinatie van elektrische en verbrandingsmotor

 

OPTIMALE EN ONMERKBARE OMSCHAKELING
Om te wisselen tussen elektrische- en verbrandinsmotor, maakt de koppelomvormer van de verbrandingsmotorversie plaats voor een natte lamellenkoppeling wat resulteert in stijging van het koppel met 60 Nm en een hogere reactiesnelheid.

ELEKTRISCHE ACHTEROPHANGING
Bij de HYBRID4 versie is de multi-link achteras uitgerust met een 110 pk/80 kW elektromotor die zo vierwielaandrijving creëert, zonder impact op de binnenruimte.


VERBRANDINGSMOTOR
De 1,6l PureTech-motor werd uitgerust met een startmotor/alternator en een specifiek front. Hij genereert 180 pk in de HYBRID en 200 pk in de HYBRID4.

NIEUWE ELEKTRISCHE AUTOMATISCHE VERSNELLINGSBAK
De PureTech-motor is ontwikkeld voor de nieuwe e-EAT8 8-traps-automaat. De elektromotor, die aan de versnellingsbak zit gekoppeld, ontwikkelt 100 pk/ 80 kW op de vooras.

BATTERIJ

Lithium-ion

De lithium-ion-hoogspanningsbatterij (300 V) bevindt zich onder de achterzetels bij zowel de HYBRID als de HYBRID4 (4WD)-versie. De batterij heeft een capaciteit tussen 11,8 kWhVoor 508 en 508 SW plug-in hybrides  en 13,2 kWhVoor 3008 plug-in hybride .  Er is 8 jaar garantie op de batterij of 160.000 km voor 70% van de laadcapaciteit.

Voor een optimale CO2-uitstoot kies je tijdens je dagelijkse stadsritten best voor de volledig elektrische modus. De aandrijving gebeurt elektrisch tot een snelheid van 135 km/u waarna de verbrandingsmotor overneemt.

OPLADEN

Eenvoudig en snel

De laadklep is geïntegreerd in de linker achtervleugel.Symmetrisch ten opzichte van de brandstofklep 

Opladen:

  • Minder dan 7 uur aan een standaard stopcontact (3,7 kW, 8 A lader).
  • 4 uur aan een speciaal stopcontact zoals een Green'up® (3,7 kW lader, 14 A)
  • Minder dan 1uur 45 minuten met een wallbox (7,4 kW, 32 A - optioneel)

Het "Charge My CarService aangeboden door onze partner Free2Move Services " aanbod maakt laden aan publieke laadstations mogelijk.

RIJPLEZIER 
Voor herboren rijplezier 

NIEUWE REMFUNCTIE

De bestuurder kan ervoor kiezen om de unieke remfunctie te activeren waardoor de wagen kan worden afgeremd zonder het rempedaal in te trappen. Het laat ook toe de batterij op te laden, bijvoorbeeld bij het bergaf rijden. In de Drive-modus wordt de remmodus geactiveerd door de hendel van de "Shift and Park by wire"-automaat naar achter te bewegen.

NIEUWE e-SAVE-FUNCTIE

Met de e-SAVE-functie kan de bestuurder een reserve elektrische energie opbouwen die hij kan gebruiken wanneer hij maar wil. Met deze functie kan je bijvoorbeeld een reserve van elektrische energie oplsaan in afwachting van het binnenrijden in een lage-emmisiezone.

Selecteer in het e-SAVE-menu op het touchscreen gewoon de Zero Emission-modus op de rijmodusselector voor 100%  elektrisch rijden.

DE PEUGEOT i-COCKPIT®

De PEUGEOT i-Cockpit® centraliseert alle rij-gegevens in het zichtveld van de bestuurder. Het is volledig te configureren en aanpasbaar.

Aan de rechterzijde van het digitale instrumentenbord zie je een vermogensmeter met 3 zones:
ECO voor energiezuinig rijden
POWER voor meer dynamisch rijden
LADEN in de energierecuperatiefase

Aan weerszijden van het instrumentenbord zijn twee meters aangebracht: één voor brandstof en de andere voor elektriciteit. Het beschikbare rijbereik in km wordt  aangeduid onder deze meters.

EENVOUDIGE EN INTUÏTIEVE ERGONOMIE

Tijdens het opladen toont het digitale instrumentbord jou het herstelde rijbereik, het herstelde laadniveau, de oplaadsnelheid en de resterende laadtijd voor een volledige oplading..

Het touchscreen bevat een hybridemenu dat doorverwijst naar:
de energiestroompagina die de werkingsstatus van het hybride systeem weergeeft
laadstations
het rijbereik van de volledig elektrische modus
het totale rijbereik van de verbrandings- en de elektromotor

MYPEUGEOT® CONNECTIVITEIT

Blijf verbonden met jouw wagen

Voor een optimaal gebruiksgemak, werd de inhoud van de MyPeugeot mobiele app uitgebreid. Hij biedt de mogelijkheid het herladen van op afstand te starten, de vooruitgang en de status van het laden te bekijken, thermische preconditionering te evalueren en het verbruik van brandstof of elektriciteit op elk moment te controleren.