PEUGEOT 108 | De 5-deurs stadswagen

De PEUGEOT 108 is op maat gemaakt voor het stadsleven en heeft een chic en elegant design. Beschikbaar in hatchback en cabriolet-versie. Deze compacte stadswagen springt er overal bovenuit. Met zijn geconnecteerde uitrusting zal hij jouw dagelijkse leefwijze op zijn kop zetten.

DESIGN

ELEGANT EN STIJLVOL DESIGN

De PEUGEOT 108 is hét model bij uitstek met een stijlvol design. De jaloerse blikken neem je erbij. Dat heb je te danken aan zijn gesofisticeerd stadsdesign, aangevuld met dynamische lijnen en nauwkeurig afgewerkte details.  Je kunt deze stadswagen naar wens aanpassen.De stof van het dak is verkrijgbaar in zwart, jeans, Green fizz of bordeaux 

SPECIAL EDITIONS

De special editions van de PEUGEOT 108 dragen verschillende persoonlijkheden uit

108 TOP! ROLAND GARROS 

De 108 TOP! Het ROLAND GARROS-model is verkrijgbaar in twee kleuren: maak je keuze uit Lipizan wit en Caldera zwart. De terreinkleur van de retro deurspiegels voegt een bijzonder touch toe aan het buitendesign, terwijl de zwarte stof van het dak de chique look benadrukt.  In de cockpit zijn de matten en de bekleding voorzien van het tornooilogo. Je krijgt er nog vele standaardopties bij, zoals handenvrije toegang en start-upHandenvrije toegang en start-up Active City Brake, en nog zoveel meer
108 COLLECTION 

Beschikbaar als hatchback of als cabriolet, komt de 108 Collection in zes kleuren : Smooth groen, Calvi blauw, Lipizan wit, Gallium Grijs, Antelope en Caldera zwart. De totaallook wordt aangevuld met deurspiegels in retrochroom, een gekleurde stoffen bekleding en een kleurgecodeerd dashboard. Standaard verkrijgbaar al naargelang het type 

108 STIJL

De 108 STIJLBeschikbaar bij de 3- of 5-deurs 108 hatchback en de 5-deurs 108 TOP! heeft een stadse, hippe look! Van buitenaf gezien springt deze stadswagen eruit dankzij zijn retrochromen deurspiegels, zijn "Stijl"-monogram op de voordeuren, zijn getinte achterruiten en zijn Black DiamondAls optie bij de hatchback-versie-dak. Binnenin vind je een stoffen White Line Jusa-bekleding en decoratieve elementen in Gis Délice BlackMet glanzend zwarte façade, glanzend zwarte ventilatiekleppen en lederen versnellingspook met glanzend zwarte ring
Comfort

RUIMTE

Het interieur van de PEUGEOT 108 werd ontworpen voor een maximaal gebruik van de ruimte en biedt verschillende opbergplekken voor zowel de bestuurder als de passagiers.

PEUGEOT OPEN & GO

Het PEUGEOT Open & Go-systeem laat je toe de deuren te ontgrendelen zonder sleutel en de auto te starten met een eenvoudige druk op de Start/Stop-knop. Deze Start/Stop-knop is ideaal voor stadse omgevingen, want bespaart op brandstofverbruik en vermindert je milieu-uitstoot.al dan niet beschikbaar al naargelang het type  

AUTOMATISCHE AIRCONDITIONING

Het automatische monozoneal dan niet beschikbaar al naargelang het type -airconditioningsysteem in de PEUGEOT 108 reguleert en optimaliseert automatisch alle volgende functies: temperatuur van de cabine, luchtstroom, -verdeling en luchtopname.

COMFORTABEL... EN COMPACT

Met een capaciteit van 243 l196 dm3 volgens de VDA biedt de koffer heel wat ruimte. Ze kan bovendien uitgebreid worden tot 868 l780 dm3 volgens de VDA door de 50/50 gedeeldeStandaard verkrijgbaar, al naargelang het type achterbank neer te leggen.

TOUCHSCREEN

Het 108-model voert de stadswagen naar een nieuwe technologisch tijdperk, dankzij het grote 7"Standaard verkrijgbaar of als optie, al naargelang het type touchscreen in het midden van het dashboard. Net zoals de radio-invoer, de boordcomputer en de wageninstellingen vind je hier ook alle nodige informatie over je rit.

SPAARZAAM EN PERFORMANT

De PEUGEOT 108 is uitgerust met een VTi 72 S&S 5-traps manuele 3-cilindermotor, die zowel spaarzaam als performant is, met een brandstofverbruik van amper 4.9 l/100 km. Deze compacte en lichtgewichte benzinemotor haalt zijn prestaties uit de geoptimaliseerde verbranding en de verminderde wrijving.
RIJ-ONDERSTEUNING

ACTIVE SAFETY BRAKE

Het Active City Brakeal dan niet verkrijgbaar al naargelang het type-systeem is een hulpmiddel bij het remmen. Wanneer het voertuig tegen minder dan 30 km/u rijdt in een stedelijke omgeving, zorgt het systeem ervoor dat aanrijdingen worden vermeden of dat een botsing minder erg is wanneer de bestuurder niet tijdig kan reageren.

ACHTERUITRIJCAMERA

De achteruitrijcamerastandaard verkrijgbaar of als optie, al naargelang het type voorzien van een touchscreen wordt automatisch geactiveerd wanneer je de auto in achteruitrijmodus zet. Je krijgt op het scherm een zicht op wat er zich achteraan afspeelt, zodat je veilig achteruit kunt rijden, in om het even welke omstandigheid.

HILL START ASSIST

Het Hill Start Assist-systeem zet de wagen even stil, zodat de bestuurder tijd krijgt om zijn voet van de rem naar het gaspedaal te brengen.deze functie is standaard verkrijgbaar en kan niet buiten werking worden gesteld

HERKENNING VERKEERSBORDEN

Het Active City Brake-systeem is verbonden aan de herkenning van verkeersborden:  het systeem detecteert en leest automatisch verkeersborden met een snelheidslimiet en 'einde snelheidsbegrenzingsborden' met een camera die bovenaan de vooruit is gemonteerd.

LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM

Het Lane Departure Warning Systemal dan niet verkrijgbaar, al naargelang het type   detecteert het onvoorzien overschrijden van de witte lijn van het baanvak tegen snelheden van meer dan 50 km/u wanneer de richtingaanwijzer niet gebruikt wordt.  Dit hoorbare en zichtbare alarm is vooral handig wanneer de bestuurder een seconde indommeltvoor je eigen veiligheid, wees alert voor de eerste tekenen van vermoeidheid en neem om de twee uren rust, zodat je je focus op de weg te allen tijde behoudt.  of zijn concentratie verliest.

TYRE UNDER-INFLATION-DETECTIE

Het tyre under-inflation-detectiesystemstandaard verkrijgbaar, als optie of niet verkrijgbaar, al naargelang het type en het soort motor waarschuwt de bestuurder wanneer één van je banden drukverlies heeft. Deze informatie wordt getoond via een waarschuwingslicht op het display, samen met een hoorbaar signaal.